ακομπανιαμεντο

24.9.09 / / σχόλια (12)

H μέρα των γενεθλίων μου, όπως φαίνεται, δεν είναι η τυχερή μου μέρα. Λίγες ώρες πριν το πάρτι κι ενώ όλα είχαν ετοιμαστεί συμβαίνει μια αναπάντεχη διακοπή ρεύματος. Τσαντισμένος βγαίνω με τον Νικόλ. να πάρουμε γκαζάκια και κεριά σε περίπτωση που θα αργούσε να έρθει το ρεύμα.
-"Θα έρθω και γω", είπε η Ευαγγ.

Ξεκινήσαμε για το σούπερ μάρκετ που βρισκόταν λίγο έξω από τη πόλη ακούγοντας coltrane ενώ κάθε τόσο παρατηρούσαμε τις λάμπες των σπιτιών που προσπερνούσαμε μη τυχόν κι έρθει το ρεύμα οπότε θα ήταν και αχρείαστα τα ψώνια. Κι αυτό γιατί ενώ ήταν 5 το απόγευμα ο καιρός ήταν ιδιαίτερα μουντός ώστε δικαιολογούσε το άναμα μιας εξωτερικής λάμπας ενός σπιτιού μιας γριάς χήρας. Σε 9 λεπτά είχαμε φτάσει. Τα παιδιά κατέβηκαν να ψωνίσουν, εγώ παρέμεινα στ' αμάξι σκεφτόμενος τα 32 μου βασανιστικά χρόνια. Ξαφνικά ακούω ένα σφύριγμα, σύντομα κι ένα δεύτερο. Είχα παρκάρει λίγο έξω από την περίβολο μιας μικρής αυλής, άνθρωποι δεν υπήρχαν εντός της, σίγουρα όμως από εκεί ερχόταν ο ήχος. Στην αρχή κοίταξα κάπως αδιάφορα μα πάλι ένας ήχος έφτασε στα αυτιά μου, κάτι σαν "εσύ, εσύ, εσύ," και γύρισα πιο επίμονα το κεφάλι. Ένας γκριζωπός παπαγάλος με ζαρωμένο λαιμό μού αποκρινόταν. Πόσα χρόνια είχα να δω. Του σφύριξα κι εγώ και ανταπέδωσε ακαριαία. Του ξανασφύριξα πιο κοφτά και ανταπέδωσε ξανά. Με όποιον τρόπο κι αν του σφύριζα μου επέστρεφε τον ήχο αναλόγως. Πριν προλάβω να σκεφτώ καλά-καλά αν θα επιθυμούσα έναν παπαγάλο στο σπίτι επέστρεψαν τα παιδιά.
- "Κάποιοι που συζητούσαν μέσα είπαν πως σε κάποιες γειτονιές η διακοπή θα κρατήσει έως και 7 ώρες, οπότε πήρα παραπάνω εφόδια, είπε η Ευαγγ.

Πήραμε το δρόμο της επιστροφής έχοντας πάντα στο νου μου τον γκριζωπό φίλο μου. Κι ίσως αυτή η αφηρημάδα μου σε συνδυασμό με την πενιχρή ορατότητα του δρόμου να ήταν οι λόγοι που δε κατάφερα να αποφύγω μια λακκούβα στην άκρη του δρόμου, μια λακκούβα καθ' όλα εναρμονισμένη στις επαναληπτικές κινήσεις μιας αυτοματικής οδήγησης 7 χρόνων μες τη πόλη. Κι ήταν τέτοιο το βάθος της που το μπροστινό ελαστικό στη μεριά του Νικόλ. άνοιξε σα φλούδα ενός εξωτικού φρούτου στη χώρα της Michelin.

Όχι, σίγουρα η μέρα των γενεθλίων μου δεν ήταν από τις τυχερές μου. Το σπίτι δεν ήταν πολύ μακριά από το σημείο κι αποφασίσαμε να περπατήσουμε μέχρις εκεί. Η Ευαγγ. μαζί με τον Νικόλ. κρατούσαν τις σακούλες ενώ εγώ παρέπαια μέσα σε μια δαιμονισμένη ατυχία καθώς κοιτούσα τα περάσματα των συννέφων, έτοιμα για στίψιμο. Ήξερα πως η κακοδαιμονία δεν είχε λήξει και δεν άργησαν να πέσουν οι πρώτες παχιές ψιχάλες. Κοιταχτήκαμε κι οι τρεις κι επιταχύναμε. Ποιός όμως να τα βάλει με την επιτάχυνση του ουρανού; ο ήχος της μπόρας σού προκαλούσε ψυχρολουσία. Στρίψαμε αμέσως στο επόμενο στενό και χωθήκαμε κάτω από μία είσοδο πολυκατοικίας με τα σώματά μας να είναι κολλημένα στη πόρτα. Ήξερα πως κάπου στον δρόμο αυτό έμενε ένας παλιός φίλος αλλά ανάμεσα σε τόσες πολυκατοικίες που υπήρχαν τριγύρω θα ήταν θαύμα αν έβρισκα το όνομά του στα κουδούνια της συγκεκριμένης:


Αθανασουλάκη-Τρίμη Κατίνα
Παπασπύρου Πρόδρομος, δικηγόρος
Κατσούλας Γεράσιμος, ιατρός-ορθοπεδικός
Πεπονής Μελέτης, Απόστρατος Αξιωματικός Π/Ν
Eισπρακτική Eταιρία Cashing

Δεν υπήρχε το όνομά του, όπως σωστά είχα υποθεσεί, παρόλα αυτά χτύπησα και τα 5 κουδούνια ξεχνώντας πως είναι νεκρά. Έτσι κι αλλιώς δε χρειαζόταν, η Ευαγγ. είχε μπει ήδη μέσα. Καθόμασταν στις σκάλες μιας ξένης πολυκατοικίας μέσα σε ένα βαθύ σκοτάδι, αμίλητοι κι αφημένοι στην ατυχία μας, περιμένοντας τη βροχή να σταματήσει.

-"Δε θα σταματήσει ποτέ, προτείνω να πάρουμε ταξί, δεν έχουμε χρόνο", πρότεινε ο Νικόλ. και συμφωνήσαμε. Πέρασαν 5 λεπτά κι ένα ταξί άφηνε κάποιον ένοικο της γειτονιάς, κάποιες δεκάδες μέτρα από το σημείο 0. Τρέξαμε και το πήραμε φωνάζοντάς του.

Ήμασταν πιο ήρεμοι τώρα, η βροχή είχε ελαφρύνει ενώ ξαφνικά το σημάδι του φωτός επανεμφανίστηκε στη σκοτεινή ατμόσφαιρα. Ένα ρυθμισμένο "επιτέλους" ακούστηκε εκ βαθέων προερχόμενο από τα στόματα όλης της περιφέρειας σαν λέξη που επέστρεψε χρωστούμενη από το ράμφος ενός παπαγάλου, τη στιγμή που κι οι τρεις μας νιώσαμε να μας διαπερνούν σειρήνες της φωτιάς χωρίς βέβαια να εξωτερικεύσουμε το υπόκωφο σύγκρυο στο βλέμμα μας, μαθημένοι στο παγερό.
Το πάρτι είχε λήξει.

Ετικέτες

ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ Αναγνώστες

ΤΟΥΡΛΟΥΜΠΟΥΚΙ

+Επιτέλους διακοπές
+Το αερόστατο
+Πέραμα
+Αναρχία
+Χόμλες
+Νεκρόπολη
+Παλαιστίνη
+Φόβος θανάτου
+Ο σπυ.
+Packman
+Ελεύθερη ώρα
+Ξεχασμένη φωτογραφία
+Θάλασσα
+Στον οδοντίατρο
+Ποσάδας
+Ότι λέω δε το είπα
+Εγώ κι εσύ
+Η τέχνη του δρόμου
+Debate
+H ψυχραιμία είναι ενοχή
+Καρέ της δευτέρας
+Τζόβενο
+Άγιος Παντελεήμονας
+Πρακτέο
+Κράτος εσπρέσσο
+Μαρκογιαννάκης
+Κοράνι
+Θάνατος στο στόμα
+CULT
+Κουκουλονόμος
+Ήρωες
+Λόρδος Μπάυρον
+Φρούτα του δάσους
+Σκαραμαγκά
+Ρουστίκ
+Άνοιξη
+Η γραφή σε 100 χρόνια
+Προυστ
+Μια ονείρωξη: καταξίωση
+Θήλυ
+Θήλυ Νο2
+Μανιφέστο εντομολογίας
+Κατερίνα Γώγου
+Θεωρία
+220.000 φύλλα
+Σκάει ο τζίτζικάς;
+Πνίγεται ο κροκόδειλος;
+Αναρχικός ή κράτος
+Παράξενο πρωινό
+Λετρισμός
+Νόμος
+Η φυσική του φασισμού
+Εδώ παπάς, εκεί παπάς
+Το κράτος είναι ο έλγιν
+Οικονομοκρατία
+Μονμάρτη
+Μπουκόφσκι
+Ουροβόρος όφις
+Ποίηση δωματίου
+Το χελιδόνι
+Χαλεπάς
+Πνευματικά δικαιώματα
+Γροθιά προς τα πάνω
+Φαιό
+Τα μυρμήγκια
+Δύο ξένοι στην ίδια πόλη
+Έχεις διδακτορικό;
+Καγιέν στις φλόγες
+H αυτοκτονία μου
+Ασφαλίτης
+Άγδιστις
+Ποιητής
+Το κλεφτρόνι
+Κ. Βήτα
+Άσπονδος
+Σύνδρομο Stendhal
+Πτέρυγα σκαρπαλέζου
+Παπανδρέου
+Το τέλος της γης
+Μίροσλαβ σωτηρίου
+Φίλα με
+Ηδονή
+Υπουργείο ηδονής
+Ακομπανιαμέντο
+Προικοσύμφωνη εξουσία
+Διάβολος
+Ο δρίτσας στη βουλή
+Καμράν ατίφ
+Nikolla todi
+Αχελώος
+Φιγούρα θανάτου
+Ελάφι κι ιστορία
+Το τηλεφώνημα
+Το απροσδόκητο
+Coltrane
+Πάντειο
+Ο αρχηγός
+Αντάρτικο
+Ακυβέρνητος κάμπος
+Ε75
+Θέλω να φύγω
+Βοβοτάδες
+Εισπρακτικές εταιρίες
+Levi-strauss
+Τλούπας
+Μυστικός δείπνος
+Σουλφαμιδόσκονη
+Ο συλλέκτης
+Αλέκτορας
+Μαμά δύση
+Μίλαν
+Λιανοκλάδι
+Ο κούνελος
+Μαριάννα βαρδινογιάννη
+Δικαστήρια Πειραιά
+Ρεσάλτο
+Βι.πε. λαμίας
+Μετα-ορισμοί
+Τετράποδος βούδας
+Το πείραμα
+Image
+Hit counter
+Mη φεύγεις
+Ασέξουαλ
+Τρίπτυχο
+Ακομινάτου
+Τεφλόν
+Βοnano
+Mentos
+Καυτερή πιπεριά
+Το παράλογο
+Μοναξιά
+Παλαιοκώστας
+Parking λιβανάτες
+Ταξίδι ακριβείας
+Τίτλοι ειδήσεων
+Λίμνη πλαστήρα
+Η διπλανή πόρτα
+History channel
+Βανδαλισμός
+Τζαζ
+Oικογενειακά δαιμόνια
+Ρίτσος
+Βαγδάτη

:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ: ΚΑΛΕΣΜΑ
KAI O ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ: ΔΕΣ ΤΟ

ΦΑΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ

ο χάος

ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΥ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ;

ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ENA MOYΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ PUNK ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ; ΠΑΤΑ ΕΔΩ